Woensdag 17 februari mocht Lennard van der Weijden, eigenaar van GreenBalanZ de Tuinzaken Retail Award voor de categorie ‘Groen Binnen’ in ontvangst nemen. Juryvoorzitter Marcel Koene overhandigde hem deze prestigieuze prijs. De voortrekkersrol van GreenBalanZ in het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen binnen de sierteeltsector, gaf de jury de doorslag.

Jaarlijks worden er, voorafgaand aan de Tuinzaken Retail Experience, de Retail Awards uitgereikt in negen categorieën, verdeeld naar de assortimentsindeling van een tuincentrum. De jury – bestaande uit betrokken ondernemers uit de tuincentrumbranche – prees GreenBalanZ om de verantwoorde manier van telen. “De jury wil met de uitreiking van deze Award stimuleren dat kwekers hun nek uit steken om verantwoorde producten te kweken en daarmee een duurzaamheidsprikkel geven aan de markt zodat de klant planten blijft associëren met groen en gezond. GreenBalanZ is heel verantwoord aan het kweken. Vanuit de filosofie van de eigenaar is de biologische Phalaenopsis in de markt gezet. Daarnaast kijkt GreenBalanZ naar mogelijkheden om de Phalaenopsis actueel en spannend te houden voor de klant. En dat is wat wij als tuincentra willen.“ Aldus Marcel Koene, eigenaar van Tuincentrum De Carlton in Naaldwijk.

Overige genomineerden in de categorie ‘Groen Binnen’ waren Decorum Plants, Bloemenbureau Holland en Plantcollect. De vakjury bestond dit jaar uit de volgende leden: Patrick Coppelmans (TC Coppelmans Nuenen), Joke Schalk (Life&Garden Etten-Leur), Hendrik Vreeman (Intratuin Almelo, Lochem, Deventer, Apeldoorn), Ruud Ottenhof (TC Osdorp), Marcel Koene (TC De Carlton), Peter Paul Kleinbussink (Intratuin), Peter Stox (Praxis Tuincentra), Frank van der Heide (Tuinbranche Nederland), Anita Meuleman (TuinZaken) en Tjeerd Posthumus (TPK Media & Events).

De Tuinzaken Retail Experience heeft zich in vijf jaar ontpopt tot een spraakmakend event.120 standhouders presenteren zich in twee dagen aan naar schatting 2.500 vakbezoekers.