Selecteer een pagina

PURE PEOPLE

Drie generaties van der Weijden hebben een bedrijf opgebouwd dat zich tot de top van de Nederlandse sierteeltsector mag rekenen. Maar dit doe je niet zonder de mensen! alle medewerkers die iedere dag bij de uitvoering van hun werkzaamheden de zorg dragen voor ons mooie en duurzame product. Op onze productielocaties in Kudelstaart (100.000 m²) worden jaarlijks zo’n 3.500.000 planten verwerkt. Dit komt door optimale teeltomstandigheden en door een efficiënt en medewerkervriendelijk gebruik van de beschikbare ruimte. Geautomatiseerde systemen zorgen voor een snelle en effectieve aflevering van de planten. Toch staat aan het eind van iedere lijn één van onze ervaren medewerkers om te controleren of iedere plant die het bedrijf verlaat voldoet aan onze kwaliteitseisen. Zo zorgt GreenBalanZ voor een optimum tussen geavanceerde systemen en puur mensenwerk. Dit alles om uiteindelijk te zorgen voor een kwalitatief goede en betaalbare Phalaenopsis. Als onderneming met een historie van ruim zestig jaar voelt GreenBalanZ de betrokkenheid om startende ondernemers te helpen. Niet alleen op lokaal niveau, maar ook en juist in landen waar ze een steuntje in de rug zo goed kunnen gebruiken. Daarom is GreenBalanZ bedrijvenambassadeur van Oxfam Novib. Via deze organisatie helpen we startende ondernemers in Afrika aan een microkrediet. Dit is vaak de enige mogelijkheid voor deze mensen om aan startkapitaal te komen. Deze manier van helpen past helemaal bij de geest van GreenBalanZ. Wie bereid is hard te werken en zich ergens aan te committeren verdiend een kans om aan de toekomst te bouwen. Daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

PURE ORCHIDS

GreenBalanZ legt de lat voor zichzelf hoog als het gaat om kwaliteit en duurzaamheid van het product en het productieproces. We laten dit dan ook graag toetsen door onafhankelijke instanties. Sinds begin 2014 mag GreenBalanZ zich officieel SKAL- gecertificeerd en dus biologisch noemen. Voor de sierteelt is dit uniek omdat biologisch een wettelijk beschermde term is en alleen gebruikt mag worden indien het product aan wettelijke voorschiften voldoet. De EU bepaalt de regels en Skal controleert de hele biologische keten.GreenBalanZ is de enige biologische teler van bloeiende kamerplantenteler in Nederland.

EU_Organic

De tweedeling in het assortiment gaat onder de noemer Pure bio of Pure green. Pure bio gebruiken we voor ons biologische assortiment. Hierbij maken we dus alleen gebruik van biologische bestrijders en organische meststoffen. Pure green gebruiken we voor ons reguliere assortiment dat overigens voor 99% biologisch geteeld is.