Kas zonder gas

Een Phalaenopsis is in dat opzicht een duurzame plant, dat hij jarenlang mee kan gaan bij de consument. Eenmaal uitgebloeid kan hij eenvoudig worden teruggeknipt om opnieuw tot bloei te komen. Verder is hij eenmaal in bloei weinig gevoelig voor ziekten en plagen en kan daarom een bijna eindeloos juweel in de vensterbank zijn.

Al sinds 2007 teelt GreenBalanZ alleen nog maar milieuvriendelijke orchideeën. Een vernuftig systeem van warmtewisselaars, warmtepompen en ventilatoren, aangestuurd door de modernste computers, maakt superefficiënte benutting van energie mogelijk. We besparen hierdoor jaarlijks1.100.000 m³gas, het verbruik van zo’n 700 huishoudens. Verder wordt de CO²-uitstoot teruggedrongen met 55%.

Door het optimaliseren van het teeltklimaat en investeren in goede preventie is daarnaast het gebruik van bestrijdingsmiddelen teruggebracht tot nagenoeg nul. Op die manier zorgt GreenBalanZ voor planten die eerlijk, veilig en bewust geteelt zijn.

[vimeo video_id=”49857826″ width=”550″ height=”310″ title=”No” byline=”No” portrait=”No” autoplay=”No” loop=”No” color=”00adef”]