Tijdens de Trade Fair introduceerde GreenBalanZ twee opvallende noviteiten in het biologische assortiment. Met het op de markt brengen van de CircleZ & CascadeZ, vernieuwt het verder in de productie van de biologische Phalaenopsis Orchidee. Daarnaast presenteert het bedrijf de in eigen huis ontwikkelde Orchid ClipZ. GreenBalanZ onderstreept hiermee haar koppositie op het gebied van duurzaamheid.

Naast de reguliere recht gebonden twee-takkers zijn in het biologische assortiment nu ook CircleZ (rond gebonden twee-takkers) en CascadeZ (waterval gebonden twee-takkers) verkrijgbaar. Qua uitstraling geheel passend in de Pure bio.-lijn. Hiermee komt GreenBalanZ tegemoet aan de vraag van verschillende afnemers naar andere vormen.

“Maar ook een volledig afbreekbare clip stond al langer op ons wensenlijstje. We zijn meer dan een jaar bezig geweest met de ontwikkeling. Het binden van de takken is een handeling die zeer nauw luistert. Deze Orchid ClipZ voldoet aan al onze eisen en past volledig in ons duurzaamheidsdenken”, aldus Lennard van der Weijden, eigenaar van GreenBalanZ.

Sinds begin 2014 is GreenBalanZ officieel Skal-gecertificeerd en voorziet het de markt van Phalaenopsis Orchideeën met het predicaat ‘Biologisch’. Binnen het segment bloeiende kamerplanten is het bedrijf daarmee uniek.