Pure people,

Pure orchids

De naam GreenBalanZ staat synoniem voor het groene karakter van ons bedrijf. Van oudsher zijn wij zeer vooruitstrevend – en baanbrekend – op het gebied van duurzaamheid. Met recht durven wij ons koploper op dit gebied te noemen.  

Ambitie en betrokkenheid hebben ervoor gezorgd dat wij in 2014 de eerste volledig biologische Phalaenopsis orchideeën op de markt gebracht hebben. Naast deze betrokkenheid staat bij ons de menselijke maat centraal, zowel intern als extern. Pure people, Pure orchids verwoordt dit!

gazreduceAls GreenBalanZ zijnde gebruiken we beduidend minder gas dan onze collega telers. Dit omdat wij gebruik maken van het ‘Kas zonder Gas’ principe. Waar dit kortweg op neer komt is dat wij de overtollige zomerwarmte die moedernatuur ons biedt, opslaan. In de winter wordt deze warmtebuffer gebruikt om de kas te verwarmen. Hierdoor hebben we in de winter veel minder gas nodig om de juiste temperatuur te creëren. Ons gasverbruik is hierdoor met 1.1 miljoen kuub gereduceerd. Dit komt overeen met het verbruik van ruim 700 huishoudens per jaar!