Pure people,

Pure orchids

De naam GreenBalanZ staat synoniem voor het groene karakter van ons bedrijf. Van oudsher zijn wij zeer vooruitstrevend – en baanbrekend – op het gebied van duurzaamheid. Met recht durven wij ons koploper op dit gebied te noemen.  

Ambitie en betrokkenheid hebben ervoor gezorgd dat wij in 2014 de eerste volledig biologische Phalaenopsis orchideeën op de markt gebracht hebben. Naast deze betrokkenheid staat bij ons de menselijke maat centraal, zowel intern als extern. Pure people, Pure orchids verwoordt dit!

footprintandmoreSinds begin 2014 mogen wij ons officieel Skal-gecertificeerd en dus biologisch noemen. Voor de sierteelt is dit uniek omdat biologisch een wettelijk beschermde term is en alleen gebruikt mag worden indien het product aan wettelijke voorschriften voldoet. De EU bepaalt de regels en Skal controleert de hele biologische keten. Ook zijn wij lid van Benefits of Nature. Met hen bepalen wij momenteel onze Foot Print. Hiernaast behoren wij tot de koplopers van de MPS A+ groep en gaan wij met MPS de uitdaging aan om op korte termijn het predicaat Natural Protected te krijgen.