Pure people,

Pure orchids

De naam GreenBalanZ staat synoniem voor het groene karakter van ons bedrijf. Van oudsher zijn wij zeer vooruitstrevend – en baanbrekend – op het gebied van duurzaamheid. Met recht durven wij ons koploper op dit gebied te noemen.  

Ambitie en betrokkenheid hebben ervoor gezorgd dat wij in 2014 de eerste volledig biologische Phalaenopsis orchideeën op de markt gebracht hebben. Naast deze betrokkenheid staat bij ons de menselijke maat centraal, zowel intern als extern. Pure people, Pure orchids verwoordt dit!

greenDe biologische orchideeën uit onze ‘Pure bio.’ lijn zijn écht uniek in hun soort. Uniek omdat wij de enige bloeiende kamerplantenteler in Nederland zijn die biologisch kan telen. Tijdens de teelt worden alleen organische meststoffen en natuurlijke gewasbeschermers gebruikt. Sinds begin 2014 mogen wij ons officieel Skal-gecertificeerd en dus biologisch noemen. Baanbrekend voor de Nederlandse sierteeltsector en spraakmakend voor de internationale sierteelt- én biologische markt.

Ons reguliere assortiment voeren wij onder de noemer ‘Pure green.’. Wij pretenderen hier 100% ‘groen’ te zijn. De biologische teelt heeft ons veel geleerd. In de loop der jaren zijn we steeds meer teelttechnieken gaan kopiëren naar onze reguliere teelt. Echter, voor dit deel zijn we niet Skal gecertificeerd en mogen we deze teelt dus niet biologisch noemen, maar wel groen! En daar zijn we trots op…